Kadirov: Mariupol'ün yönetim binasını ele geçirdik

Kadirov: Mariupol'ün yönetim binasını ele geçirdik

Ukrayna'nın, Mariupol’de bulunan 15 binden fazla vatandaşın Rus birlikleri tarafından zorla sınır dışı edildiğini açıklamasının ardından Çeçen lider Kadirov, kentin yönetim binasını ele geçirdiklerini bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın, Mariupol’de bulunan 15 binden fazla Ukrayna vatandaşının Rus birlikleri tarafından zorla sınır dışı edildiğini açıklamasının ardından Rusya tarafından da dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İşgal operasyonunda Rusya için savaşan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çeçen birliklerinin Mariupol kentinin yönetim binasında kontrolü ele geçirdiğini söyledi.

Telegram hesabından bir telsiz görüşmesinin videosunu paylaşan Kadirov, "Bizimkiler telsizle Mariupol yönetim binasını boşalttıklarını ve bizim bayrağımızı oraya çektiklerini bildirdiler. Hayatta kalan haydutlar riske girmediler, onlar için zaten gelenek haline geldiği gibi mevzilerini terk ettiler ve topukladılar" diye konuştu.

Diğer birliklerin Mariupol’un paralel yönlerinde ilerlediğini belirten Kadirov, "İnşallah en kısa sürede Mariupol tamamen temizlenecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN