'Putin ile arası açıldı' iddialarına cevap: Kadirov da Ukrayna'da

'Putin ile arası açıldı' iddialarına cevap: Kadirov da Ukrayna'da

Ukrayna tarafından, Putin'le aralarının açıldığı ve her an Ruslarla çatışmaya girebileceği iddia edilen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna Güvenlik Servisi ile alay ederek Ukrayna topraklarında bulunduğunu söyledi. Kadirov, Ukrayna’nın istihbaratının çalışmayı bilmediğini belirterek başkent Kiev’e girmek için beklediklerini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ilk gününden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e desteğini ifade eden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rus birlikleriyle Ukrayna’ya saldırmak için binlerce Çeçenistan askerini Ukrayna’ya gönderdi. Ukrayna istihbaratının geçtiğimiz günlerde Kadirov’un Ukrayna’da olabileceğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Kadirov, Ukrayna topraklarında bulunduğunu duyurdu.

'İSTİHBARATINIZ ÇALIŞMAYI BİLMİYOR'

Çeçenistan askerleri ile toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri de paylaşan Kadirov açıklamasında, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile de alay etti. Kadirov, "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel’deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şu anda daha da yakınlaştık ve tahmin edin ne kadar yakınlaştık? SBU istihbarat servisiniz nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünüşe göre yabancı eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası geçmiş bir yöntemle öğretmişler" ifadelerini kaydetti.

KIEV YÖNETİMİNİ TEHDİT ETTİ

Açıklamasının devamında Kiev yönetimini de tehdit eden Kadirov, "Bir an için rahatlayabilirsiniz, çünkü bizi aramanıza gerek yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, vazgeçip yanımızda dursanız iyi olur, yoksa sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama uzun sürmez" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin baş danışmanı Oleksiy Arestovych, geçtiğimiz günlerde Kadirov'un birliklerinin Ruslar tarafından ihanete uğradığını iddia etti.

Rus casusların, Çeçen birliklerin yerlerini Ukraynalılara söylediğini öne sürüp Kadirov'un Ruslarla çatışmanın eşiğinde olduğunu söyledi. Arestovych, bunun sebebinin Putin'in, Kadirov'un gücünü sadece destek değil aynı zamanda da potansiyel tehdit olarak görmesi olduğunu ileri sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN