Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 19'uncu gün! Harkov saldırı altında, sivillerin tahliyesi sürüyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 19'uncu gün! Harkov saldırı altında, sivillerin tahliyesi sürüyor

Rusya'nın Ukrayna yönelik başlattığı harekatın 19'uncu gününde, Harkiv kenti ağır taarruza uğrarken, Batı'lı devletlerin Kiev yönetimiyle temasları devam ediyor. Saldırılar sürerken siviller Polonya'ya gelmeye devam ediyor. Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ise Ukrayna topraklarında olduğunu açıkladı. Öte yandan, savaştan kaçan Ukraynalı sivillerin de tahliyesi devam ediyor.

Rusya'nın 24 Şubat günü Ukrayna topraklarına başlattığı operasyonun 19'uncu gününde, iki ülke arasındaki savaş bütün hızıyla devam ediyor.

Rusya'nın Kiev'e doğru ilerleyişi sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Öte yandan Rusya'ya bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu duyurdu.

Rus ordusunun şiddetli saldırılarına maruz kalan Ukrayna'nın Harkov kentinde ise, sivillere yardım malzemeleri dağıtılmaya devam ediyor.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

14 Mart 2022 Pazartesi günü

17.31- Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleştirilen müzakerelerin 4’üncü turu sona erdi. Müzakerelerin yarın devam edeceği belirtildi.

16.00- Rusya’nın, Mariupol'da kadın doğum hastanesine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve sedyeyle taşınan hamile bir kadın, savaşın sembollerinden biri olmuştu. Saldırının hemen ardından götürüldüğü bir başka hastanede doğum yapan kadın ve bebeği öldü.

12.00- Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın saldırıların başlangıcından bu yana kaybettiği askeri personel ve teknik araç kayıplarını açıklayarak, “Rusya, 12 binden fazla askerini kaybetti” dedi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları 19 gündür aralıksız devam ederken iki ülke tarafından da kayıplar verildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Rusya, Ukrayna’da 12 binden fazla askeri personel, bin 249 adet zırhlı askeri araç, 617 askeri nakil aracı, 77 uçak, 150 topçu sistemi, 60 yakıt tankeri, 90 helikopter, 34 hava savunma sistemi, 8 İnsansız Hava Aracı, 389 tank, 64 çok namlulu roketatar ve 3 gemi kaybetti” denildi.

11.30- Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da toplam 3 bin 920 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donbas'taki sözde ayrılıkçı yönetimlerin Ukrayna'da ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Ukrayna'da imha edilen silahlar konusunda bilgi paylaşan Konaşenkov, şunları kaydetti:

"Ukrayna'da toplam 3 bin 920 askeri altyapı tesisi imha edildi. 143 insansız hava aracı (İHA), 1267 tank ve çeşitli zırhlı araç, 124 çok namlulu roketatar, 457 obüs ve havan topu, 1028 özel askeri araç yok edildi."

11.00- Rus birliklerinin ilerleyişini sürdürdüğü başkent Kiev’de kadın ve çocukların tahliyeleri sürüyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, kurtarma ekipleri, kolluk kuvvetleri, doktorlar ve Ukrayna Kızılhaç Derneği gönüllülerinin Brovary bölgesindeki vatandaşları tahliye ettiklerini duyurdu. Bölgede savaştan etkilenenler için psikolojik destek ve gıda yardımı da yapıldığı belirtildi.

10.22- Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gece saatlerinde sivil yerleşim alanlarını vurması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

07.03- Rus ordusunun şiddetli saldırılarına maruz kalan Ukrayna'nın Harkov kentinde, toplanan gıda ve yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

harkov.jpgAğır Rus saldırısı altındaki Harkov kentindeki direnişten bir görüntü

06.11- Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 18. gününde devam ederken Ukrayna'nın başkenti Kiev'de metro istasyonlarına sığınan aileler evlerine dönemiyor.

04.47- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önce ABD Başkanı Joe Biden ile daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaparak Rusya’ya yeni yaptırımları ele aldı.

04:29- Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu açıkladı.

cecenistan-cumhurbaskani-ramazan-kadirov.jpgKadirov, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e girmek için beklediklerini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN