Mariupol'daki hastane saldırısında anne ve bebeği hayatını kaybetti

Mariupol'daki hastane saldırısında anne ve bebeği hayatını kaybetti

Rusya’nın, Mariupol'da kadın doğum hastanesine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve sedyeyle taşınan hamile bir kadın, savaşın sembollerinden biri olmuştu. Saldırının hemen ardından götürüldüğü bir başka hastanede doğum yapan kadın ve bebeği öldü.

Rusya'nın Mariupol'da kadın doğum hastanesine düzenlediği saldırıda yaralanan ve sedyeyle ambulansa götürülen hamile kadının görüntüleri dünyayı sarsmış ve savaşın korkunç yüzünü bir kez daha göstermişti.

Associated Press'in haberine göre, savaşın simgesi haline gelen hamile kadın, cepheye daha yakın olan başka bir hastaneye kaldırıldı. Bebeğini kaybetmek üzere olduğunu anlayan kadın sağlık görevlilerine son olarak "Beni şimdi öldürün!" diye bağırdı.

BEBEĞİ DE KURTARILAMADI

Cerrah Timur Marin, kadının leğen kemiğinin ezildiğini kalçasında kırık olduğunu, bebeğin sezaryen ile doğurtulduğunu ancak 'yaşam belirtisi göstermediğini' belirtti. Cerrah Marin hemen anneye odaklandıklarını ancak 30 dakikadan süren müdahaleye karşın annenin de tepki vermediğini belirterek "Ne yazık ki ikisi de öldü" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN