Katar'daki futbol sahası büyüklüğündeki tablo Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Katar'daki futbol sahası büyüklüğündeki tablo Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

İranlı sanatçı İmad Salihi'nin Katar'da bir futbol sahasında sergilenen "Topun Hikayesi" isimli tablosu, "dünyanın en büyük tuval tablosu" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Katar'ın başkenti Doha'daki Katar Üniversitesi'nin futbol sahasına serilen, İranlı sanatçı İmad Salihi tarafından çizilen dünyanın en büyük tuval tablosu olan "Topun Hikayesi" isimli tablonun açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Katar resmi haber ajansı QNA'ya göre, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar için ayrı bir önem taşıyan tablonun açılış törenine, Kültür Bakanı Abdurrahman bin Hamed Al Sani, sanatçılar, basın mensupları ve Guinness Rekorlar Kitabı Temsilcisi Şadi Cad da katıldı.

'DÜNYA KUPASI'NIN TARİHİNİ YANSITIYOR'

Törende konuşan Kültür Bakanı Al Sani, söz konusu eserin, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nın tarihini yansıttığını belirtti.

2-002.jpg

Guinness Rekorlar Kitabı Temsilcisi Şadi Cad ise tablonun, Rekorlar Kitabı'na girmek için gerekli şartları yerine getirdiğini ve yeni bir rekor kırdığını kaydetti. Cad, Guinness Rekor belgesinin sanatçı Salihi'ye teslim edildiğini aktardı.

Katar Kültür Bakanlığı Kültür ve Sanat Dairesi Müdürü Meryem Yasin el-Hamadi de tablonun Rekorlar Kitabı'na girmesinin, spor, kültür ve sanatı birleştiren önemli bir olay olduğunu ifade etti.

'ARAP VE DOĞU KÜLTÜRÜNÜ TÜM DÜNYAYA TANITTI'

İranlı sanatçı İmad Salihi ise kültürel ve sanatsal boyutu olan tablonun, Arap ve Doğu kültürünü tüm dünyaya tanıttığını dile getirdi.

Salihi'nin 5 ay boyunca üzerinde çalıştığı tablo 9 bin 652 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tabloda, FIFA Dünya Kupalarının (1930-2022) tarihi; futbolun önde gelen isimleri ve semboller üzerinden Arap harfleriyle harmanlanarak anlatılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN