Dünya Kupası'nda Mesut Özil'li protesto! Katarlılardan Almanya'ya yanıt

Dünya Kupası'nda Mesut Özil'li protesto! Katarlılardan Almanya'ya yanıt

2022 Dünya Kupası'nda dün akşam oynanan İspanya-Almanya karşılaşmasındaki görüntüler damga vurdu. Bazı Katarlı taraftarlar, Alman Milli Takımı oyuncularının geçtiğimiz hafta FIFA'ya karşı olan protestolarına Mesut Özil ile karşılık verdi.

Alman Milli Takımı oyuncuları, 2022 Dünya Kupası Japonya karşılaşması öncesinde takım fotoğrafı çektirirken elleri ile ağızlarını kapatarak poz vermişti. Alman Milli Takımı’nın bu hareketinin amacı ise ‘One Love’ kol bandı yasağı ile ilgili FIFA’yı protesto etmekti.

Turnuvanın hemen öncesinde futbolcuların LGBTİ+ topluluğu ile dayanışma göstermek için tasarlanmış olan ‘One Love’ kol bandı takma isteği FIFA tarafından reddedilmiş ve bununla birlikte bunu karara rağmen yapacak kaptanların sarı kartla cezalandırılacağı duyurulmuştu.

5882827-1.jpg

5883052.jpg

Katar’da suç sayılan LGBTİ+ topluluğu ile ilgili verilmek istenen bu dayanışma mesajına karşı çıkan FIFA, kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına da izin verilmeyeceğini aynı şekilde açıklamıştı. E Grubu'nda dün akşam oynanan İspanya-Almanya maçında Katarlı taraftarlar ise bu protestoya Mesut Özil ile karşılık verdi.

Alman Milli Takımı oyuncuları ile aynı pozu veren Katarlılar, 'Irkçılık ve saygısızlık hissettiği için' Almanya milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in fotoğraflarını açtı.

5882829.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN