Kazakistan cumhurbaşkanı hükümetin istifasını kabul etti

Kazakistan cumhurbaşkanı hükümetin istifasını kabul etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in ofisinden önemli bir açıklama geldi. Tokayev'in Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar'ın Başbakan Vekili olarak atandığı hükümetin istifasını kabul ettiği açıklandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in bugün, Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar'ın Başbakan Vekili olarak atandığı hükümetin istifasını kabul ettiği açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Tokayev'in ofisi kabinenin neden istifa ettiğini söylemedi. Siyasi gücün büyük kısmının cumhurbaşkanının elinde toplandığı petrol zengini Orta Asya ülkesinde hükümet değişiklikleri rutin bir olay haline geldi.

Kazakistan'da geçtiğimiz sene 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümetin istifasını kabul etmişti. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Başbakan Vekili görevini daha önce Başbakan Yardımcısı olan Alihan Smailov yürüteceği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN