Kazakistan'dan Rusya'ya çok sert cevap: Eski dostları Putin'e meydan okumaya devam ediyor

Kazakistan'dan Rusya'ya çok sert cevap: Eski dostları Putin'e meydan okumaya devam ediyor

Putin, Ukrayna savaşında müttefik dediği eski Sovyetler Birliği ülkelerinden beklediği desteği bir türlü alamıyor. Daha önce Putin'in seferberlik kararına uymayacaklarını söyleyen Türki Cumhuriyetler Moskova'nın sert eleştirilerine aynı tonda cevap veriyor. Son olarak, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova’nın iki ülke arasındaki 'eşit stratejik ortaklık ruhuna uymayan' açıklamaları nedeniyle Rusya Büyükelçisi ile oldukça sert bir görüşme yapıldığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın sert karşılık verdiği Ukrayna savaşında dost ve müttefik dediği eski Sovyetler Birliği ülkelerinden beklediği desteği bir türlü alamıyor. Daha önce Putin'in seferberlik kararına uymayacaklarını vatandaşlarının sadece kendi topraklarını korumak için savaşacağını söyleyen Türki Cumhuriyetler Moskova'nın sert eleştirilerine de aynı tonda cevap veriyor.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın iki ülke arasındaki "eşit stratejik ortaklık ruhuna uymayan" açıklamaları nedeniyle Astana Büyükelçisi Aleksey Borodavkin ile oldukça sert bir görüşme yapıldığını bildirdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Rus büyükelçinin önemli bir görüşme için Bakanlığa çağrıldığı belirtildi. Açıklamada “Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Zaharova’nın eşit stratejik ortaklık ruhuna uymayan açıklamasını görüştük. Görüşme oldukça sertti” ifadeleri kullanıldı.

'MOSKOVA'NIN AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEMEZ'

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Kazakistan’da bir YouTube kanalına “Rusları şimdi ne kadar çok öldürürsek çocuklarımız, onları o kadar az öldürmek zorunda kalacak” ifadesini kullanan Ukrayna’nın Astana Büyükelçisi Petr Vrublevskyi’nin tatil sonrası yeniden Astana’da ortaya çıktığını ve resmi etkinliklere katıldığını belirterek, Kazakistan’ın Moskova Büyükelçisi Yermek Köşerbayev’in Bakanlığa çağrıldığını söylemişti.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyorov da Zaharova’nın söz konusu açıklama tonunun, Kazakistan ile Rusya arasındaki stratejik müttefik ilişkilerin doğasıyla uyumsuz olduğunu kaydederek, Rus büyükelçinin Bakanlığa çağrıldığını bildirmişti.

Smadiyorov, Ukrayna tarafına büyükelçinin söz konusu ifadelerinin özellikle Kazakistan’da yaşayan Rus kökenliler açısından kabul edilemez olduğunu belirttiklerini ve yeni büyükelçi atanana kadar Vrublevskyi’nin görevini sürdüreceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN