Kazakistan'ın yeni Başbakanı belli oldu

Kazakistan'ın yeni Başbakanı belli oldu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in dün hükümetin istifasını kabul etmesinin ardından ülkenin Başbakanlık görevi için yeni bir isim konuşuldu. Kazakistan'ın iktidardaki Amanat Partisinin Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Olzhas Bektenov'u başbakan olarak aday gösterildiği belirtildi.

Kazakistan'da dün hükümetin istifasının ardından boşalan Başbakan koltuğuna yeni bir isim aday gösterildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı ofisinden bugün yapılan açıklamada, Kazakistan'ın iktidardaki Amanat Partisinin Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Olzhas Bektenov'u başbakan olarak aday gösterdiği belirtildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev dün önceki hükümetin istifasını kabul ederek Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar'ı başbakan vekili olarak atamıştı.

Tokayev'in ofisi dün kabinenin istifa nedenini belirtmedi. Siyasi gücün büyük kısmının cumhurbaşkanının elinde toplandığı petrol zengini Orta Asya ülkesinde hükümet değişiklikleri rutin bir olay haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN