Kim Jong-un ülkesinin başkentinde Çin ilaçlarını yasakladı

Kim Jong-un ülkesinin başkentinde Çin ilaçlarını yasakladı

Kuzey Kore'de üst düzey bir yetkilinin Çin yapımı bir ilacı kullanmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine ülkenin başkentindeki hastanelerde Çin ilaçları ve Kovid-19 aşılarının kullanımı yasaklandı.

Kuzey Kore'de üst düzey bir yetkilinin Çin yapımı bir ilacı kullanmasının ardından yaşamını yitirmesi yeni bir karar alınmasına neden oldu. Ülkenin lideri Kim Jong-un başkent Pyongyang’daki hastanelerde Çin tarafından üretilen ilaçların ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıların kullanımını yasakladı.

Asia News’in haberine göre, üst düzey yetkilinin hayatını kaybetmesine kullandığı ilacın neden olup olmadığı ise kesin olarak bilinmiyor.

Kuzey Koreli yetkililer, ülkede henüz Kovid-19 vakasına rastlanmadığını iddia ederken söz konusu iddianın doğruluğu uluslararası örgütler ve bilim camiası tarafından sorgulanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN