Kuzey Kore liderinden pandemi 'azarlama'sı

Kuzey Kore liderinden pandemi 'azarlama'sı

Koronavirüs pandemisinde tek bir vaka bile teyit edilmemesine rağmen 515 gün karantina uygulayan Kuzey Kore'de ülkenin lideri Kim Jong-un, pandemi önlemlerinde açık verildiği gerekçesiyle sağlık yetkililerini azarladı. Yine bu sebeple bir dizi yetkiliyi de görevden aldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkede koronavirüs salgını ile mücadelede başarısız oldukları gerekçesiyle üst düzey hükümet yetkililerini azarladı ve bazı yetkilileri görevinden aldı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken, virüs ile ilgili verileri açıklamayan Kuzey Kore’de ülkenin lideri Kim Jong-un, üst düzey hükümet yetkililerini pandemiyle mücadele konusunda başarısız oldukları gerekçesiyle azarladı. Kuzey Kore medyası, Kim Jong-Un’un Kore İşçi Partisi’nin üst düzey yetkililerini koronavirüs salgınında alınan uzun vadeli tedbirleri uygulamadıkları ve görevlerinde ihmallerde bulundukları gerekçesiyle Kore İşçi Partisi Politbürosu’nu toplantısına çağırdığını duyurdu. Kuzey Kore medyası, üst düzey yetkililerin görevlerini ihmal etmesi ve alınan tedbirleri uygulamaması sonucu devletin ve halkın güvenliğinin sağlanmasında büyük bir krize neden olduğu ve ciddi sonuçlar meydana geldiğini kaydetti.

KUZEY KORE'NİN AŞI TEMİN ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan toplantıda aralarında merkez komite sekreteri ve çeşitli devlet kurumlarının yetkililerinin de yer aldığı birkaç Politbüro üyesinin görevlerinden alınarak yerlerine yeni yetkililerin getirdiği aktarılırken, parti içinde yaşanan sarsıntıların koronavirüs salgını ile ilgili görevlerin ihmaliyle ilgili olup olmadığına ilişkin bir açıklamada yapılmadı.

Kuzey Kore’de sağlık projelerinde çalışan ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Kee B. Park yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin halkının koronavirüse karşı korunmasını ulusal bir hayatta kalma meselesi olarak ele aldığını ve salgın karşıtı kararların, ülkenin bazı en üst düzey yetkilileri tarafından alındığını bildirdi. Park, "Kuzey Kore’nin stratejisinin temel amacı, Kovid-19’un ülkeye girmesini dahi önlemek ve aynı zamanda tedavi yeteneklerini güçlendirmenin yanı sıra aşı temin etmektir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN