Kim'den kıtlık itirafı... Vatandaşlarına 'Çetin Yürüyüş' çağrısı yaptı

Kim'den kıtlık itirafı... Vatandaşlarına 'Çetin Yürüyüş' çağrısı yaptı

Kuzey Kore lideri Kim, ülkesindeki ekonomik durumu 1990'lardaki kıtlığa benzetti. Vatandaşlarına 'Çetin Yürüyüş' çağrısı yapan Kim, iktidar partisi üyelerine de önlerinde aşılması gereken pek çok engel ve zorluk olduğunu söyledi. Kuzey Koreli yetkililer, 1990'larda ülkede yaşanmış kıtlığa atıfta bulunmak için 'Çetin Yürüyüş' ifadesini kullanıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez ülkesinin ciddi ekonomik problemlerle karşı karşıya olduğunu kabul etti ve vatandaşlarına 'Çetin Yürüyüş' başlatma çağrısı yaptı. 

Kuzey Kore haber ajansı KCNA'daki habere göre, Kim iktidar partisi üyelerine önlerinde aşılması gereken pek çok engel ve zorluk olduğunu belirtti.

Kim, zor durumdaki halkı rahatlamak için iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin her biriminden diğer bir 'Çetin Yürüyüş' başlatmalarını istemeye karar verdiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore lideri Kim, 7 Nisan'da uluslararası yaptırımlar, Kovid-19 salgınının yol açtığı karantina ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkenin zor durumda bulunduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN