Kış saati devrede, Türkiye ile Avrupa arasındaki zaman farkı artıyor

Kış saati devrede, Türkiye ile Avrupa arasındaki zaman farkı artıyor

Avrupa Birliği ülkelerinde bu gece saatler 04.00’te bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek. Bu değişiklikle birlikte, sabit GMT+3 saat diliminde kalan Türkiye ile Orta Avrupa ülkeleri arasındaki fark 2 saate, İngiltere ve Portekiz gibi Batı Avrupa ülkeleriyle fark ise 3 saate yükselecek. Türkiye, kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürdüğü için Avrupa ile arasındaki zaman farkı yeniden artacak.

Avrupa’da yaz saati uygulaması bu gece sona eriyor. Saatlerin 04.00’te bir saat geri alınmasıyla kış saati uygulamasına geçilecek.

Bu değişiklikle birlikte, sabit GMT+3 saat diliminde bulunan ve yaz-kış saati uygulaması yapmayan Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkları yeniden düzenlenmiş olacak.

TÜRKİYE İLE SAAT FARKI ARTIYOR

Orta Avrupa Ülkeleri (Almanya, Fransa, Hollanda vb.): Kış saati uygulamasıyla birlikte Türkiye ile bu ülkeler arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate çıkacak.

Batı Avrupa Ülkeleri (İngiltere, Portekiz vb.): Türkiye ile bu ülkeler arasındaki saat farkı ise 2 saatten 3 saate yükselecek.

Avrupa'da yaz saati uygulaması her yıl mart ayının son pazar günü başlatılıp, ekim ayının son pazar günü sona eriyor. Bu yıl kış saati uygulamasına geçilirken, 2026 yılında yaz saati uygulaması 29 Mart’ı 30 Mart’a bağlayan gece saat 02.00’de tekrar başlayacak.

Türkiye, uzun yıllar boyunca Avrupa'daki bu uygulamaya katılmıştı. Ancak hükümet, beklenen enerji tasarrufunun sağlanamadığı gerekçesiyle bu uygulamadan vazgeçerek, kalıcı olarak yaz saatine (GMT+3) geçiş yapmıştı.

Bu karar, "gün ışığından daha fazla yararlanma" ve "günlük yaşamı kolaylaştırma" hedefleriyle gerekçelendirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN