Kolombiya'da evcil hayvanını kaybeden işçiye ücretli izin yolda

Kolombiya'da evcil hayvanını kaybeden işçiye ücretli izin yolda

Kolombiya'da meclise sunulan yasa tasarısı hayvanlar ve insanlar arasındaki ilişkiyi yasalaştırabilecek. Tasarıya göre işçiler, evcil hayvanlarını kaybetmeleri durumunda iki gün ücretli izin alabilecek. Tasarıyı sunan Chacon, konuya ilişkin konuşmasında "Bazı insanların çocuğu yoktur, ancak güçlü bir duygusal bağ geliştirdikleri çok sevdikleri bir evcil hayvanı vardır" dedi.

Kolombiya'da hayvanlar ve insanlar arasındaki ailevi ilişki Meclis'e verilen teklifle yasalaşıyor. Liberal Parti kongre üyesi Alejandro Carlos Chacon, bir işçinin evcil hayvanının ölümü nedeniyle iki gün ücretli izin verilerek yas tutma süreci yaşaması gerektiğine dair yasa teklifi verdi.

El Tiempo'da yer alan habere göre Chacon, mecliste yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler de kullandı: "Ailevi ilişkiler sadece insanlarla sınırlı değil."

Chacon, ayrıca "Bazı insanların çocuğu yoktur, ancak güçlü bir duygusal bağ geliştirdikleri çok sevdikleri bir evcil hayvanı vardır" ifadelerini de kullandı.

'ÜLKEDEKİ 10 HANENİN ALTISINDA EVCİL HAYVAN BULUNUYOR'

48 yaşındaki kongre üyesi, önerilen ücretli iznin, insanların 'işleriyle meşgul olmadan sevdikleri hayvanlarını kaybetmenin acısını atmasına yardımcı olacağını' söyledi.

Ülkedeki 10 haneden yaklaşık altısında evcil bir hayvan bulunduğuna işaret eden Chacon, tasarının Kolombiyalı ailelerin çoğunluğu için geçerli olacağını vurguladı. Tasarıda, ücretli iznin 'egzotik' hayvanların ölümü durumunda ise geçerli olmadığı belirtildi.

İZNİN SUİSTİMAL EDİLMEMESİ ADINA KANITLAMA ZORUNLULUĞU

Tasarıda altı çizilen bir diğer önemli konu ise çalışanların bir evcil hayvan sahibi olduklarını kanıtlama zorunluluğu. Ücretli iznin suistimal edilmesi ihtimalini ortadan kaldırmak için işçinin, işe başladığında veya evcil hayvanı aldıktan en geç iki gün işvereni bilgilendirmesi istenecek.

Tasarının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi'nden geçmesi gerekiyor. El Tiempo, bu sürecin zaman alabileceğini, bu nedenle tasarının nihai oylamayla ne zaman sunulacağı konusunda kesin program olmadığını yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN