"Komünist parti istifa" sloganları: Çin'de önlemlere öfke büyüyor

"Komünist parti istifa" sloganları: Çin'de önlemlere öfke büyüyor

Kovid kısıtlamalarını artıran Çin'de yönetim aleyhine sloganlar atan göstericiler birçok kentte protestolara başladı. Şangay’daki protestolara polis müdahale ederken Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in istifası için sloganlar atılıyor. Bazı üniversitelerin kampüslerinde de öğrenciler protestolar düzenledi.

Çin’in en büyük kenti Şangay’da Kovid kısıtlamalarını protesto eden göstericilerle polis arasında gerginlik çıktı. Sıkı Kovid kurallarını protesto eden göstericiler Protestocular Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in istifası için sloganlar attı. Göstericiler “Komünist Parti istifa” sloganları da attı.

Şincan’ın Urumçi kentinde Perşembe günü bir binada çıkan ve 10 kişinin ölümüne neden olan yangın ve olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine kısıtlamaların yangının çıkma nedenlerinden biri olduğu yönündeki suçlamalar kamuoyuna yansımıştı.

dvdvd.jpg

Şangay’da Shaun Xiao adlı protestocu hükümetini sevmediğini belirterek, “Dışarıya özgürce çıkmak istiyorum ama çıkamıyorum. Kovid-19 politikası bir oyun ve bilime ya da gerçekliğe dayanmıyor” dedi. Çin, üç yıldır Devlet Başkanı Xi Jinping’in sıfır Covid politikasını uyguluyor.

Pazar günü Wuhan ve Chengdu kentlerinde de protestolar sürdü. Başkent Pekin’de olaysız gösteriler medyaya yansıdı. Hafta sonu boyunca bazı üniversitelerin kampüslerinde de öğrenciler protestolar düzenlediler. Yeni haftanın ilk gününün ilk saatlerinde Pekin’de en az bin kişilik iki grup dağılmayı reddederek, “Maske takmak istemiyoruz, özgürlük istiyoruz. Covid testleri istemiyoruz” özgürlük istiyoruz şeklinde sloganlar attılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN