Kongo’da sel yarım milyon kişiyi vurdu

Kongo’da sel yarım milyon kişiyi vurdu

BM yetkilileri, son haftalarda aşırı yağışların etkisi altında olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde meydana gelen sellerden yarım milyona yakın kişinin etkilendiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) şiddetli yağışların yol açtığı sellerin 470 binden fazla kişiyi olumsuz etkilediğini açıkladı.

WFP'den yapılan açıklamada, ülkenin Güney Kivu ve Tanganyika bölgelerinde şiddetli yağışların nehir ve göllerin taşmasına ve sellere neden olduğu belirtildi. Açıklamada, şiddetli yağışların yol açtığı sellerin 470 bin kişiyi olumsuz etkilediğine işaret edildi.

‘HASTALIKLARA YOL AÇIYOR’

Yaşanan sellerde tarım arazilerinin hasar gördüğü, yolların kapandığı ve birçok kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi. Açıklamada, sellerin kolera ve tifo gibi hastalıklara yol açtığı ifade edildi.

Doğu Afrika ülkelerinden KDC dahil Kenya, Tanzanya, Somali ve Burundi gibi ülkeler şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkileniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN