Koronavirüs tartışması Almanya'yı ikiye böldü

Koronavirüs tartışması Almanya'yı ikiye böldü

Alman halkı, hükümetin aşısız insanlara kısıtlama getirmesi konusunda ikiye bölündü. Alman hükümetinin koronavirüs önlemlerine karşı çıkan gruplar Berlin meydanlarını tekrar doldururken, aşısızlara getirilmesi planlanan kısıtlamaları destekleyenler karşı protesto düzenledi.

SELMAN CÖMERT I KARAR

Aşı karşıtları, koronavirüs inkarcıları ve aşırı sağcılar gibi birbiriyle çelişki halindeki grupları birleştiren Stuttgart merkezli Querdenker hareketinin başkentte planladığı protesto da dahil olmak üzere Berlin’deki dokuz kısıtlama karşıtı gösteri Alman polisi tarafından yasaklandı. Ancak mahkeme, Cumartesi ve Pazar günleri en fazla 500 kişinin katılabileceği bir gösterinin yapılabileceğine karar verdi.

AŞI KARŞITLARI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Yasaklara ve mahkemenin kararına rağmen, aşısız vatandaşlara uygulanması beklenen kısıtlamalara karşı protestolara binlerce kişi katıldı. Protestocular, “Biz insanız!” sloganlarıyla Berlin’in Prenzlauer Berg ve Mitte mahallelerinden geçti.

İki binden fazla polis, yasaklara rağmen gösteri yapanlara karşı koymak için kent çevresinde konuşlandırıldı. Alman medyasında yer alan bir habere göre polis, Mitte’deki protestoya katılan göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Müdahale sonrası yağmur yağmaya başlayınca göstericiler dağılmaya başladı.

AŞI DESTEKÇİLERİ DE SOKAĞA ÇIKTI

Bu protestolar esnasında, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve Querdenker hareketine karşı çıkmak için Alman hükümetinin tedbirlerini destekleyen yaklaşık bin kişilik bir grup da sokağa çıktı. Berlin polisi, sosyal uyumu destekleyen ‘karşı protesto’ grubunu, sosyal mesafeye izin vermeyecek kadar büyüdüğü için dağıttığını bildirdi.

Protestolar, Almanya’da aşısız kişilere kısıtlama getirilip getirilmeyeceğine dair bir tartışmanın ortasında vuku buldu. Günlük vakaların arttığı Almanya’da, geçen haftadan bu yana 2 binden fazla artış oldu. Almanya’da bugün 10 bin 303 yeni koronavirüs vakası bildirildi.

Bu ayın başında yine Berlin’de polisle çatışmaya neden olan ve yüzlerce kişinin gözaltına alındığı protestolar gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN