Kovid-19 kaynaklı can kaybı bire düştü... İngiltere sosyal mesafeye veda edebilir

Kovid-19 kaynaklı can kaybı bire düştü... İngiltere sosyal mesafeye veda edebilir

Koronavirüsle mücadelede izlenilen başarılı politikalar ve aşılama hızı İngiltere'de virüs kaynaklı can kaybını bire düşürdü. Kafe ve restoranların geçtiğimiz ay açıldığı ülke önümüzdeki ay sosyal mesafe kuralına da veda edebilir...

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılamaya en erken başlayan ülke olan ve geçtiğimiz ay kısıtlamaları kaldırarak kafe ve restoranları açan Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz gün, bin 649 vaka görülürken Kovid-19 sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti.

Pandeminin başladığı günden bu yana 127 bin 539 kişinin hayatını kaybettiği Birleşik Krallık’ta yaklaşık 35 milyon kişi en az bir doz aşı olurken toplamda 50 milyon doz aşı uygulandığı bildirildi. Hartlepool ziyareti sırasında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "50 milyon aşı yaptık, yetişkin nüfusun dörtte biri iki doz aşı oldu” derken, “Bunun sonuçlarının ortaya çıktığını görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

'SOSYAL MESAFE ÖNÜMÜZDEKİ AY KALDIRILABİLİR'

NTV'de yer alan habere göre; Başbakan Boris Johnson ayrıca Britanya’da durumun bu şekilde gitmesi halinde haziran ayının sonlarına doğru 1 metrelik sosyal mesafe kuralının kaldırılabileceğini söyledi. 21 Haziran, sosyal mesafenin sona erebileceği tarih olarak belirlenirken Hartlepool’da konuşan Johnson, "Bence bir metrelik sosyal mesafe kuralının kaldırılması için iyi bir şansımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘SEYAHAT SERBESTİSİNDE ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ’

Seyahat serbestisi ile ilgili de konuşan Başbakan Johnson, "17 Mayıs'ta açılış yapmak istiyoruz ancak bu ülkenin insanlarının başka herhangi bir yerden hastalık akışı görmek istediğini sanmıyorum. Kesinlikle istemiyorum. Çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesi aşamaları kapsamında İngiltere'deki insanlar için dış ülkelere seyahat yasağının 17 Mayıs'tan itibaren kaldırılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN