Kuzey Kore, Japonya’nın silahlanmasından ‘rahatsız’

Kuzey Kore, Japonya’nın silahlanmasından ‘rahatsız’

Bu yıl nükleer füze denemelerine hız veren Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore, Japonya’nın savunma harcamalarını artırmasına tepki gösterdi. Ülkenin dışişleri bakanlığından bir yetkili, Japonya’nın bölge güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

Resmi haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre, Kuzey Kore, Japonya'nın yeni güvenlik stratejisini bölgesel güvenlik ortamını temelden değiştirmekle suçladı ve Japonya'nın bu hamlesinin "yanlış" ve "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

‘ULUSLARARASI BARIŞA MEYDAN OKUMA’

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "Japonya, diğer ülkelere karşı önleyici saldırı yeteneklerini artıran yeni bir güvenlik stratejisi, Kore Yarımadası ve Doğu Asya bölgesine ciddi bir güvenlik krizi getiriyor" dedi.

Yetkili, Japonya'nın yeni politikası nedeniyle bölgedeki güvenlik ortamının "temelden değiştiğini" belirterek, hareketi Birleşmiş Milletler anlaşmasının ihlali ve uluslararası barışa "ciddi bir meydan okuma" olarak kınadı.

‘KARARININ SONUÇLARINA KATLANACAK’

Sözcü, "Bölgesel güvenlik ortamına cevaben temel haklarımızı korumak için cesur ve kararlı askeri önlemler alma hakkımız olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyuyoruz. Japonya yakında açıkça yanlış ve çok tehlikeli bir seçim yaptığını öğrenecek" diye ekledi.

Uzun yıllardır pasifist bir politika izleyen Japonya'nın yeni savunma planı, ülkeyi mevcut bütçelere göre ABD ve Çin'den sonra dünyanın en büyük üçüncü askeri harcama yapan ülke haline getirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN