Kuzey Kore lideri yine kızıyla meydanlarda: Hedefimiz dünyadaki en güçlü stratejik güce sahip olmak

Kuzey Kore lideri yine kızıyla meydanlarda: Hedefimiz dünyadaki en güçlü stratejik güce sahip olmak

Yaptığı füze denemeleriyle Asya'yı diken üstünde tutan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un katıldığı bir törende yaptığı açıklamada ülkesinin dünyadaki en güçlü stratejik güce sahip olmasını hedeflediğini bildirdi. Kuzey Kore liderinin törene kızıyla katılması uluslararası basında, "ülkede liderliğin babadan kızına geçebileceği" şeklinde yorumlandı.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki füze gerginliği tüm hızıyla devam ediyor. İki ülke arasındaki savaş sinyallerine Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşinin açıklamaları da eklenmiş, Kim Yo Jong'dan ABD ve Güney Kore'yi tehdit eden bir açıklama gelmişti.

Kim Yo Jong, yaptırımlar konusunda Washington’u takip etmekle suçladığı Seul yönetimini "ABD’nin sadık köpeği ve yancısı" olarak nitelemiş "ABD ve Güney Koreli yandaşlarının Kuzey Kore’ye yönelik çaresiz yaptırımları ve baskıları ülkemizin kin ve nefretini körükleyecek ve onlar için bir idam ipi görevi görecektir" açıklamalarını yapmıştı.

HEDEF DÜNYANIN EN İYİSİ OLMAK

Kim Yo Jong'un açıklamalarının ardından, Kuzey Kore lideri Kim kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesinde yer alan askeri yetkililerin rütbelerinin yükseltildiği törende, 18 Kasım'da fırlatılan Hwasong-17 füzesine atıfta bulunarak, füzenin "dünyanın en güçlü stratejik silahı" olduğunu belirtti.

1498851-003.jpg

Hwasong-17 füzesinin Kuzey Kore'nin güçlü bir ordu kurma yeteneğini ortaya koyduğuna işaret eden Kim, "Nihai hedefimiz dünyanın en güçlü stratejik gücüne sahip olmak." ifadelerini kullandı.

KİM'İN KIZI İKİNCİ KEZ KAMERALAR KARŞISINDA

Törende, Kuzey Kore liderinin yanında ilk kez Hwasong-17 füzesinin denemesinde kameralar karşına çıkan kızının da eşlik ettiği görüldü.

1498851.jpg

Kim'in 10 günden kısa bir sürede ikinci kez kızıyla görüntülenmesi uluslararası basında, "ülkede liderliğin babadan kızına geçebileceği" şeklinde yorumlandı.

1498851-002.jpg

Kuzey Kore, 18 Kasım'da kıtalar arası balistik füze (ICBM) fırlatmıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kore'yi "gereksiz provokasyonları terk etmeye, ciddi ve sürdürülebilir diplomasiye geri dönmeye" çağırmıştı.

1498851-001.jpg

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, 20 Kasım'da Kuzey Kore'nin füze fırlatmasına tepki olarak BM Güvenlik Konseyinden güçlü adımlar atılması çağrısında bulunan ortak bildiri yayımlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN