Litvanya, Ukrayna için yeni drone'lar satın aldı

Litvanya, Ukrayna için yeni drone'lar satın aldı

Rusya işgali karşısında Polonya ile birlikte Ukrayna'ya en çok destek veren ülke olan Litvanya, Bayraktar siparişi için ulusal seferberlik ilan ederek büyük miktarda bağış toplamayı başarmıştı. Litvanya şimdi de Ukrayna için 990 bin euro değerinde olan 6 adet keşif drone'u satın aldığını duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta Batı dünyasından ve kamuoyundan Kiev yönetimine destekler gelmeye devam ediyor.

Ukrayna'ya daha önce Bayraktar almak için büyük bir bağış kampanyasının düzenlendiği Litvanya'da şimdi de keşif dronu satın alındı.

"Cenco.net" internet sitesinin haberine göre, Litvanya'nın aldığı 990 bin euro değerindeki "EOS C VTOL" tipi 6 dronun 4'ü yakında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yollanacak.

İKİ AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

Litvanyalı gazeteci Andrus Tapinas tarafından duyurulan haberde, diğer 2 dronun da iki ay içerisinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim edileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN