Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas duyurdu: Baykar'ın bağışladığı İHA ülkeye ulaştı

Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas duyurdu: Baykar'ın bağışladığı İHA ülkeye ulaştı

Litvanya Savunma Bakanı Anusauskas, Baykar'ın Ukrayna için ücretsiz olarak gönderdiği Bayraktar İHA'nın ülkelerine ulaştığını duyurdu. Anusauskas yaptığı açıklamada, İHA'nın törenin ardından Ukrayna'ya yollanacağını belirtti.

Litvanya Ulusal Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Baykar şirketinin gönderdiği Bayraktar İHA’nın ülkelerine ulaştığını açıkladı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Facebook hesabından bir paylaşım yapan Anusauskas, “6 Temmuz’da Siauliai’deki Hava Üssü’nde resmi bir tören düzenleyeceğiz. Sivil bir iniyasitifin dağları yerinden oynatıp bir Atmaca’ya dönüştürebileceğin gösterdi” ifadelerini kullandı.

Litvanya’da bir bağış kampanyasıyla alınan İHA’ya Atmaca adı verilmişti.

Gazeteci Andrius Tapinas’ın başlattığı kampanya ile 5 milyon euro toplamak hedeflenirken üç gün içinde 6 milyon euro toplanmıştı. Bunun üzerine Bayraktar şirketi ise İHA’nın Litvanya’ya ücretsiz verileceğini, bu paranın Ukrayna halkına yardım etmek için kullanılabileceğini duyurmuştu.

Paranın 1,5 milyon euroluk kısmı İHA’nın üzerine eklenecek mühimmatlar için harcanırken gerisi Ukrayna’ya gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN