Macron: ABD yardımı çekse bile AB Ukrayna'yı desteklemeli

Macron: ABD yardımı çekse bile AB Ukrayna'yı desteklemeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün İsveç'te Ukrayna'ya yardımlar hakkında konuştu. Macron, Avrupa Birliği'nin ABD'nin askeri desteği olsa da olmasa da Ukrayna'yı savunmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İsveç'te yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'nin ABD'nin askeri desteği olsa da olmasa da Ukrayna'yı savunmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Macron konuşmasında, "Bu, Avrupa için belirleyici ve sınayıcı bir an. Ne pahasına olursa olsun ve Amerika ne karar verirse versin, Ukrayna'yı savunmak ve desteklemek için harekete geçmeye hazır olmalıyız" dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı mali ve askeri yardım, Cumhuriyetçi milletvekillerinin daha sıkı göç ve sınır politikası kısıtlamaları talepleri nedeniyle devam eden yardımda 61 milyar doları rehin tutması nedeniyle aylardır askıya alındı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Macron, Avrupa'nın, ABD politikası ne olursa olsun, kendi güvenliğinin ve Moskova ile gelecekteki ilişkilerinin kontrolünü ele almaya hazır olması gerektiğini savundu.

“Avrupa, Amerika'nın ortağı olduğu için şanslıydı ama aklı başında olmalıyız" ifadesini kullanan Macron, Ukrayna'nın Avrupa kıtasının bir parçası olduğunu ve Amerika'nın kararı ne olursa olsun, Ukrayna'yı ve Ukrayna halkını desteklemek için doğru ve cesur kararlar alınması gerektiğini söyledi.

Macron'un konuşması, üye ülkelerin Ukrayna'ya yönelik 50 milyar euroluk (54 milyar dolar) yardım paketini yeniden tartışacağı Avrupa Konseyi'nin 1 Şubat'taki özel zirvesinin arifesinde geldi. Yardım Aralık ayında Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından engellenmişti.

Macron, AB'nin ne gerekiyorsa yapması gerektiğini ve Rusya'yı yenmek için gereken her türlü maliyeti üstlenmesi gerektiğini söyledi. "Rusya'nın zaferinin kısa ve uzun vadede bize gerçek maliyeti hepimiz için çok yüksek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN