Macron: İki devletli çözümü destekliyoruz

Macron: İki devletli çözümü destekliyoruz

İsrail'in ardından Filistin'e geçen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi. İki devletli çözümü destekleyen tavrını yineleyen Macron, Filistin halkına, kendi kurumları ve ekonomisini oluşturması için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

İsrail'in ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Filistin'e geçti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Ramallah'taki Başkanlık binasında bir araya geldi.

20-01/23/basliksiz-1-1579760807.jpg
İkilinin görüşmede, bölgede yaşanan gelişmeler ile Filistin meselesi siyasi çözüm sürecinde gelinen son noktayı değerlendirdikleri ve görüş alışverişinde bulundukları aktarıldı.

20-01/23/basliksiz-1-1579760827.jpg

ABBAS'TAN MACRON'A TEŞEKKÜR

Abbas görüşme sırasında, ülkesinin "iki devletli çözümü ve uluslararası kanunlar doğrultusunda barışın tesis edilmesini destekleyen" tavrından ötürü Macron'a teşekkür etti.

Macron ise görüşmede, ülkesinin iki devletli çözümü destekleyen tavrını yineledi ve Filistin halkına, kendi kurumları ve ekonomisini oluşturması için destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

5. Dünya Holokost Forumu'na katılmak üzere dün İsrail'e gelen Macron, sonrasında Filistin tarafına geçmişti.

RAMALAH/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN