Maduro Türkiye'nin ardından İran'da: Birlikte direniş ekonomisi stratejisi geliştirdik

Maduro Türkiye'nin ardından İran'da: Birlikte direniş ekonomisi stratejisi geliştirdik

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İran'a yaptığı ilk ziyarette Tahran'ın ABD yaptırımlarına ve tehditlerine rağmen çok ihtiyaç duyulan yakıtı göndererek ülkesine yardım ettiğini söyledi.

İran devlet medyasına konuşan Maduro, enerjiye fazla ihtiyacı olan ülkesine yakıt tankerleri gönderen İran'ın bu hareketini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Maduro, "Tahran'ın Karakas'a petrol ulaştırılması Venezüella halkına çok yardımcı oldu" dedi.

Associated Press'te yer alan habere göre, artan küresel gıda fiyatlarının İran'ın hasta ekonomisini boğarak hükümeti ve halkı üzerinde daha fazla baskı oluşturmasına yol açan ABD yaptırımları Orta Doğu'daki tansiyonu düşürmüyor. İran gibi ağır ABD yaptırımları altında olan Venezuela'dan üst düzey bir siyasi ve ekonomik heyet, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin daveti üzerine iki günlük ziyarette Maduro'ya eşlik ediyor.

Maduro, iki ülke arasında 20 yıllık bir iş birliği planını görüşmek üzere cumartesi günü Reisi ile görüşeceğini söyledi.

İran kanalı PressTV'nin aktardığına göre Maduro, "İran ve Venezuela uluslarını yaptırımlar savaşı hakkında iyi bilgi sahibi olma ve bunlara kararlılıkla karşı koymanın yollarını bulma ihtiyacı" tartışılacak dedi. Maduro, Venezuela ve İran'ın uluslararası meselelerde "ortak bir vizyon" ile birleştiğini ve her ikisinin de ABD ve müttefikleri tarafından uygulanan zorlayıcı tedbirlerin kurbanı olduklarını söyleyen Maduro, "Karakas ve Tahran bir direniş ekonomisi stratejisi şekillendirdi ve onu genişletmek için çalışıyor" dedi.

Maduro, kendisini Amerika Zirvesi'ne davet etmemeye karar veren Washington tarafından reddedildikten sonra Avrasya turuna çıktı. Bu hafta başında Cezayir ve Türkiye'yi ziyaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN