Mahkeme emretti, Netanyahu yaptı: İsrail’in yeni kabinesinde ilk ayrılık

Mahkeme emretti, Netanyahu yaptı: İsrail’in yeni kabinesinde ilk ayrılık

Son dört yılda beş kere seçim yapılan İsrail’in yeni hükümeti daha bir ayını doldurmadan kritik bir görevden almayla sarsıldı. Aşırı sağcı hükümetin başbakanı olan Binyamin Netanyahu, mahkemenin emriyle vergi suçlarından hüküm giymiş içişleri ve sağlık bakanı olan Aryeh Deri’yi görevden aldı.

Vergi suçlarından hüküm giyen koalisyon üyesi Şas Partisi’nin lideri ve İsrail’in içişleri ve sağlık bakanı olan Aryeh Deri, Yüksek Mahkeme’nin kararıyla Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından görevden alındı.

‘GERİ DÖNDÜRMEK İÇİN YASAL YOLLAR BULACAĞIM’

Son haftalarda yeni koalisyonun reform planı nedeniyle ülke genelinde protestoları tetikleyen Yüksek Mahkeme’nin kararına uyan Başbakan Netanyahu, Aryeh Deri'yi gelecekte kamu görevinde tutmak için "her türlü yasal yolu" bulacağına söz vererek haftalık kabine toplantısında içişleri ve sağlık bakanlıklarından çıkarıldığını söyledi.

TARTIŞMALAR ZİRVE YAPTI

İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen hafta Netanyahu'ya, 2022'deki vergi kaçakçılığı mahkumiyetini gerekçe göstererek Deri'yi görevden almasına karar vermişti. Bu karar ülkede, Netanyahu'nun yasama ve yargı organları arasında dengeyi kuracağını söylediği, ancak karşı çıkanların yargı bağımsızlığını baltalayacağını söylediği reform önerileri hakkında ülke çapındaki protestoların eşlik ettiği fırtınalı bir tartışmayı alevlendirdi.

Henüz yürürlüğe girmeyen yargı reformuna göre, ülke parlamentosu yüksek mahkeme kararlarını geçersiz kılmasına izin verebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN