İran'da onlarca protestocu gözaltında: Mahsa Amini'nin 1. ölüm yıl dönümünde ortalık karıştı

İran'da onlarca protestocu gözaltında: Mahsa Amini'nin 1. ölüm yıl dönümünde ortalık karıştı

İran'da Mahsa Amini'nin ölümünün birinci yılında, güvenlik güçleri gösterilere karşı sıkı önlemler alırken, ülkenin batısında güvensizlik oluşturmayı planlayan rejim karşıtı gruplara mensup birçok kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu durum, ülkedeki siyasi gerilimin artmasına ve olayların kontrol altına alınması amacıyla güvenlik tedbirlerinin artırılmasına neden oldu.

İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı'na göre, Kürdistan eyaleti Vali Yardımcısı Mehdi Ramazani, Mahsa Amini'nin ölümünün birinci yılında, düzenlenen gösterilere karşı bölgede güvensizlik oluşturmayı planlayan gruplara güvenlik ve istihbarat güçleri tarafından operasyon düzenlendiğini açıkladı. Gözaltına alınan kişilerin rejim karşıtı terörist gruplarla bağlantılı olduğu belirtilirken, örgüt adı verilmedi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Ramazani, terör örgütlerinin eyalet düzeyinde güvensizlik yaratmayı planladığını ve liderlerini ve bağlı unsurlarını etkisiz hale getirdiklerini söyledi. Operasyonlar sırasında önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiği bilgisi verildi.

3-002.jpg

MAHSA AMİNİ'NİN BABASI GÖZALTINA ALINDI İDDİASI

Öte yandan muhalif haber kaynakları, Mahsa Amini'nin ölüm yıl dönümünde babası Emced Amini'nin Kürdistan eyaletine bağlı Sakkız kentinde evinden çıkarken gözaltına alındığını iddia etti. Ancak İran resmi ajansı IRNA, bu iddiayı yalanlayarak Amini'nin babasının ve ailesinin Sakkız kentindeki evlerinde olduğunu ve gözaltına alınmadığını duyurdu.

4-001.jpg

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILDI

Mahsa Amini'nin polis nezaretinde ölümünün birinci yılının yaklaşmasıyla birlikte ülkede protestoların yeniden canlanma ihtimali göz önüne alınarak güvenlik güçleri tedbirlerini artırdı. Sosyal medyada, Mahsa Amini'nin mezarının bulunduğu Ayçi Kabristanı'na giden yolların kapatıldığına dair paylaşımlar da yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN