Maraş depreminin ardından tekrar gündem oldu! Japonya'da 9'luk felaket...

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, Japonya'da 2011 yılında meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem tekrardan gündeme geldi. Dev gökdelenlerin bir beşik gibi sallandığı fakat yine de yıkılmadığı o videolar ise sosyal medyada viral oldu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem tekrardan gündeme geldi.

Tarihler 11 Mart 2011'i gösterdiğinde merkezi Japonya'nın Tohoku bölgesinde 9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmişti. Türkiye'de yaşanan depremden günler sonra tekrardan gündeme gelen bu 9 büyüklüğündeki deprem, yapılan binaların sağlamlıklarını bir kez daha sorguladı.

japonya-9-buyuk-deprem-gokdelen.jpg

9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM BEŞİK GİBİ SALLADI

Japonya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve o anlarda yaşananlar tekrardan sosyal medyada gündem oldu. Dikkat çeken bir başka olay ise oldukça şiddetli bir şekilde sallanmalarına rağmen ortaya çıkan sonuçların Türkiye'deki gibi olmaması oldu. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yakalanan başka bir detay ise Japonya'da bulunan dev gökdelenlerin adeta bir beşik gibi sallanması fakat yine de 9 büyüklüğündeki depreme teslim olmaması oldu.

japonya-9-buyuklugunde-deprem.jpg

BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

12 yıl geçmesinin ardından Japonya'nın Tohoku bölgesinde yaşanan büyük deprem unutulmadı. O büyük deprem yaklaşık 6 dakika sürmüştü ve Japonya'nın bazı bölgelerinde boyutu 40 metreleri aşan Tsunamiler oluşmasına sebebiyet vermişti. Yaşanan afet sonucunda 19 bin 759 kişi hayatını kaybederken 6 bin 242 yaralanmış ve 2 bin 553 kişi ise kaybolmuştu. Büyük depremin ardından da bin 235 artçı deprem ile sallanmaya devam eden Japonya'daki o deprem, aradan 12 yıl geçmesine rağmen tekrardan sosyal medyada gündem oldu.

9 büyüklüğündeki o büyük deprem ise kameralara böyle yansıdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir