McDonald's abluka altında: Aktivistler 4 dağıtım noktasında eyleme geçti

McDonald's abluka altında: Aktivistler 4 dağıtım noktasında eyleme geçti

Hayvan hakları aktivistleri, burger zinciri McDonald's'ın İngiltere'deki 4 dağıtım merkezini abluka altına aldı. Eylemciler, McDonald's'ın 2025 yılına kadar tamamen bitki bazlı ürünler çıkarmasını talep ediyor.

KARAR | DIŞ HABERLER

Londra merkezli Animal Rebellion Hareketi, McDonald's'ın 2025 yılına kadar tamamen bitki temelli ürün satması amacıyla burger zincirinin İngiltere'deki dört dağıtım yerini abluka altına aldı.

Hareket, McDonald's'ın dört dağıtım merkezinden ürünleri şubelere nakleden kamyonların depodan çıkmasını bambu yapılar ve kamyonlarla engellediklerini açıkladı. Eylemler, Coventry and Heywood, Hemel Hempstead, Basingstoke ve Greater Manchester’daki dağıtım bölgelerinde gerçekleşti.

BİN 300 RESTORAN ETKİLENECEK

Aynı zamanda iklim adaleti hareketinin de destekleyicisi olan grup, abluka altına aldıkları yerlerde en az 24 saat kalmayı planlıyor. Aktivistler, bu ablukanın McDonald's'ın tedarik zincirinde önemli aksamalara neden olacağını ve yaklaşık bin 300 restoranı etkileyeceğini düşünüyor.

01-003.jpg

Animal Rebellion Sözcüsü James Ozden, şunları kaydetti: "Et ve süt ürünleri endüstrisi gezegenimizi yok ediyor. Muazzam miktarda yağmur ormanlarının tahrip olmasına neden oluyor, her yıl çok büyük miktarda sera gazı yayıyor ve milyarlarca hayvanı öldürüyor."

"GERÇEKÇİ YOL: BİTKİ BAZLI GIDA SİSTEMİ"

'Gezegeni kurtarmak için' hayvan bazlı seçeneklerin yeterince iyi olmadığını belirten Ozden "10 milyar insanı beslemenin tek sürdürülebilir ve gerçekçi yolu bitki bazlı bir gıda sistemidir" dedi.

"Neden olduğumuz her türlü hayal kırıklığı için müşterilerimizden özür dileriz" diyen bir McDonald’s Sözcüsü de şirketin tedarikteki aksamanın şubelerdeki etkisini değerlendirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN