Meloni'den Trump'ın 'Dünya Kupası'na İran yerine İtalya katılsın' teklifine cevap: Bilet masada değil sahada kazanılır

Meloni'den Trump'ın 'Dünya Kupası'na İran yerine İtalya katılsın' teklifine cevap: Bilet masada değil sahada kazanılır

ABD ile İran arasındaki savaş nedeniyle yaklaşan Dünya Kupası'ndan İran'ın ihraç edilerek yerine İtalya'nın alınması yönündeki lobi faaliyetlerine Meloni hükümetinden net bir itiraz geldi. İtalya Spor Bakanı Andrea Abodi, ABD elçisinin FIFA'ya sunduğu teklifi geri çevirerek, "Eleme dediğiniz şey sahada yapılır" dedi. İran cephesi ise maçlarını oynamak üzere ABD'ye gideceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Paolo Zampolli'nin, savaş halindeki İran'ın Dünya Kupası'ndan men edilip yerine İtalya'nın (Azzurri) turnuvaya dahil edilmesi için FIFA'ya ve Başkan Trump'a yaptığı teklif, İtalyan hükümetinden veto yedi. Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya hükümeti, böyle bir "arka kapı" davetini açıkça reddetti.

"NE MÜMKÜN NE DE UYGUN"

İtalya Spor Bakanı Andrea Abodi, Sky News'e yaptığı açıklamada, İtalya'nın Orta Doğu'daki savaş bahanesiyle turnuvaya dahil edilmesinin doğru olmayacağını vurguladı.

Play-off turunda Bosna Hersek'e elenerek Dünya Kupası biletini kaçıran İtalya adına konuşan Bakan Abodi, şu net ifadeleri kullandı: "ABD Başkanı Donald Trump'ın elçisi Paolo Zampolli'nin FIFA'ya önerdiği iddia edilen İtalya'nın 2026 Dünya Kupası'na alınması teklifi; birincisi mümkün değil, ikincisi ise uygun değil. Hangisi daha önce gelir bilemiyorum. Eleme dediğiniz şey sahada yapılır."

Son olarak 2006'da şampiyonluk yaşayan ancak 2014'ten bu yana futbolun en büyük sahnesinde yer alamayan İtalya, 4 şampiyonluk "soyağacına" rağmen turnuvaya masa başında gitmeye sıcak bakmıyor.

İRAN'DAN NET MESAJ: "ABD'YE GİDİYORUZ"

Asya Elemeleri final aşamasında oynadığı 10 maçın sadece birini kaybederek grubunu lider tamamlayan ve turnuvaya kolayca hak kazanan İran cephesi ise söylentilere kulak tıkamış durumda.

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, ISNA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Şu anki duruma göre turnuvaya katılıyoruz" diyerek çekilme iddialarına son noktayı koydu. Sky News'in edindiği bilgilere göre de İranlı takım yetkilileri FIFA'nın Dünya Kupası hazırlık toplantılarına eksiksiz katılıyor ve şu ana kadar turnuvadan çekilme yönünde kuruma ulaşan herhangi bir talep yok.

SON 32'DE 'ABD-İRAN' EŞLEŞMESİ İHTİMALİ

Turnuvanın en çok merak edilen konularından biri de İran'ın maçlarını nerede oynayacağı. Planlamaya göre İran, gruptaki üç maçını da düşmanı ABD'nin ev sahipliği yaptığı stadyumlarda oynayacak. İlk sınavlarına 15 Haziran'da Los Angeles'ta Yeni Zelanda karşısında çıkacaklar.

Asıl dikkat çeken senaryo ise eleme turlarında yatıyor. Eğer hem ev sahibi ABD hem de İran kendi gruplarını ikinci sırada tamamlarsa, iki ülke milli takımları Son 32 turunda Dallas'ta karşı karşıya gelecek. FIFA Başkanı Gianni Infantino da geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada İran'ın 48 takımlı turnuvada mutlaka yer alacağında ısrar etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN