Merkez Bankası kararı sonrası dikkat çeken iddia

Merkez Bankası kararı sonrası dikkat çeken iddia

Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik faizi indirimi kararı sonrası, üç büyük kamu bankasının hafta başından itibaren kredilerde borçlanma maliyetlerini 200 baz puan civarında indirmesi bekleniyor.

KARAR DIŞ HABERLER

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın kurumsal, bireysel ve diğer kredilerde faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Reuters’ta yer alan haberde, muhtemel faiz indirimiyle ilgili konuşmaya yetkisi olmayan üç banka kaynağının adlarının gizli kalması koşuluyla İngiltere menşeli haber ajansına açıklamalarda bulunduğu bildirildi.

Ziraat Bankası’na, Halkbank’ın yüzde 75’ine ve Vakıfbank’ın yüzde 36’sına sahip olan Varlık Fonu’ndan herhangi bir açıklama gelmezken, adı geçen bankalardan da iddiayla ilgili herhangi bir yorum gelmedi.

Kamu bankalarının, Türk Lirası’nı dolar karşısında hiç olmadığı kadar eriten faiz indirimi kararını takip etmesi bekleniyor, ancak geçtiğimiz haftadaki piyasa tepkisi daha ucuz kredi vermenin onlar için maliyetli olacağı söyleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN