Moskova'da karşılıklı 'Montrö' vurgusu

Moskova'da karşılıklı 'Montrö' vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Lavrov ve Çavuşoğlu, görüşme öncesinde yaptıkları açıklamada Montrö Sözleşmesi'nin uygulanması konusunda birbirlerini destekleyen açıklamalar yaptı.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta ara buluculuk yapmak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece bakanlarla yaptığı toplantının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önce Moskova'ya ardından da Kiev'e giderek iki ülkenin dışişleri temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Moskova'ya ziyareti başlayan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Lavrov, "Ukrayna'yla ilgili birtakım görüş ayrılıklarımız var. Ancak Türkiye’nin dengeli tutumu bizim için çok kıymetli" dedi.

MONTRÖ VURGUSU

Toplantı öncesi konuşan Lavrov, iki ülke arasında görüş ayrılıkları olduğunu ancak Türkiye'nin dengeli tutumunun çok kıymetli olduğunu söyledi.

Lavrov ayrıca, Ankara'nın Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesine yönelik sorumlu yaklaşımına değer verdiklerini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN MONTRÖ CEVABI

Bakan Çavuşoğlu da görüşmede, Ukrayna konusundaki düşüncelerini dile getireceklerini söyledi.

"Montrö Sözleşmesi'ni uygulamaya devam edeceğiz" diyen Çavuşoğlu, "Türkiye başından beri dengeli ve objektif tutum sergiledi. Dengeli, objektif, haktan ve hukuktan yana tutumunu açıkça göstermiştir. Dürüst ara buluculuk rolümüzü zorluklara rağmen sürdürdük" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN