Moskova'dan şaşırtan açıklama: Sadece beyni olmayan biri SSCB'nin tekrar kurulmasını isteyebilir

Moskova'dan şaşırtan açıklama: Sadece beyni olmayan biri SSCB'nin tekrar kurulmasını isteyebilir

Ukrayna'da daha fazla bölgeyi Rusya sınırlarına katmayı planlamadıklarını açıklayan Kremlin Sözcüsü Peskov, SSCB'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla kutlama yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Sadece kalbi olmayan birisi, SSCB'nin dağılmasından üzüntü duymaz ve sadece beyni olmayan birisi SSCB'nin tekrar kurulmasını dileyebilir" yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündemdeki bazı konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Rusya'nın Ukrayna'da yeni bölgeler ilhak etmeyi planlayıp planlamadığına" ilişkin soruya Peskov, "Gündemde böyle bir şey yok. En azından bu yönde açıklamalar olmadı ancak yine de mevcut bölgelerin özgürleştirilmesi için yapılacak çok fazla iş var. Rusya'ya yeni katılan bazı bölgelerdeki işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi gerekiyor" yanıtını verdi.

Peskov, Kiev yönetiminin istemesi halinde çatışmaların yarın bile bitebileceğini ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin bu durumun farkında olduğunu ileri sürdü.

dmitriy-peskov.jpg
Dmitriy Peskov

"RUS PETROLÜNE TAVAN FİYAT UYGULAMASINA YANIT VERECEĞİZ"

İlhak edilen Kırım'daki duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Tehlikeler devam ediyor çünkü Ukrayna tarafı, terör saldırıları düzenlemeye yönelik politikasını sürdürüyor ancak gelen bilgiler, etkili karşı tedbirlerin de alındığını gösteriyor" dedi.

Peskov, Rus petrolüne ilişkin tavan fiyat uygulamasına da bir yanıt vereceklerine işaret ederek, "Hazırlıklarımız tamamlanıyor" ifadesini kullandı.

putin-sscb.jpg
Vladimir Putin

"SADECE BEYNİ OLMAYAN BİRİ SSCB'NİN YENİDEN KURULMASINI İSTER"

1991 yılında dağılan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) 30 Aralık 2022 günü kuruluşunun 100. yılına ilişkin bir kutlama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Peskov, "Hayır, kutlama olmayacak" yanıtını verdi.

Peskov, SSCB döneminin, Rusya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçmişte kullandığı bir ifadeyi hatırlatan Peskov, "Sadece kalbi olmayan birisi, SSCB'nin dağılmasından üzüntü duymaz ve sadece beyni olmayan birisi SSCB'nin tekrar kurulmasını dileyebilir" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN