Moskova'nın son hamlesi Batı'yı endişelendirdi: Rusya, Ukrayna'yı işgale mi hazırlanıyor?

Moskova'nın son hamlesi Batı'yı endişelendirdi: Rusya, Ukrayna'yı işgale mi hazırlanıyor?

Rusya, 'askeri tatbikatlar' için Ukrayna'nın komşusu Belarus'a asker taşımaya başladı. Bu adımın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale hazırlandığını savunan Kiev ve Batı ülkelerinde endişeye sebep olacağı konuşuluyor.

Rusya'nın, Ukrayna'nın kuzey komşusu Belarus'a trenle ağır toplar ve diğer askeri araçlar götürdüğü ortaya çıktı. Belarus Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandır Volfoviç, şubat ayında yapılacak tatbikatlar için Rus askerlerinin şimdiden ülkeye gelmeye başladığını belirtti.

Rusya ve Belarus ordularının beraber gerçekleştireceği "Birleşik Çözüm" isimli tatbikatlar, Rusya'nın Ukrayna sınırında asker yığınağını sürdürdüğü sırada gerçekleşecek.

'UKRAYNA'YI SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

The Guardian'ın haberine göre bazı askeri analistler, geniş bir işgal girişimi durumunda Ukrayna'nın savunması gereken alanı büyütmek için Rusya'nın Belarus üzerinden de ülkeye saldırabileceğini savunuyor.

Rusya'nın sınırda yaklaşık 100 bin asker topladığını ve Ukrayna'yı işgale hazırlandığını iddia eden Kiev ve Batı ülkelerinin ise daha fazla endişelenmeye başladığı söyleniyor.

RUSYA, BATI'DAN 'ALMAYACAĞIZ' TAAHHÜTÜ İSTEMİŞTİ

Rusya ile yaşanan Donbas gerilimi, tehdit altındaki Ukrayna’nın ‘NATO’ya üyelik’ mesajıyla yeni aşamaya geçti. NATO-Rusya Konseyi iki yıl sonra ilk kez toplandı. Ancak müzakere masasından sonuç çıkmadı. ABD, Kiev’e kapıların açık olduğunu belirtti. Kritik hamleyi kırmızı çizgi olarak gören Moskova, ‘Batı almayacağız taahhütü versin’ talebinde bulundu, sınırda 10 bin askerle tatbikat başlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN