Musk: Özelleştirilebilecek her şeyi özelleştirmeliyiz

Musk: Özelleştirilebilecek her şeyi özelleştirmeliyiz

Elon Musk, Amtrak gibi devlet destekli kurumların özelleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Özelleştirilebilecek her şeyi özelleştirmeliyiz." dedi.

Amerikalı milyarder iş insanı ve ABD eski Başkanı Donald Trump’ın kıdemli danışmanı Elon Musk, ülkedeki devlet destekli kurumların özelleştirilmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Musk, ABD’nin demir yolu hizmetlerini sağlayan Amtrak ve posta hizmetlerini yöneten USPS gibi kurumların özelleştirilmesi gerektiğini savunarak, “Bence özelleştirilebilecek her şeyi özelleştirmeliyiz.” dedi.

MUSK: ABD’NİN DEMİR YOLLARI UTANÇ VERİCİ DURUMDA

CNN’in haberine göre, Musk, Morgan Stanley Technology Media & Telecom konferansına uzaktan bağlanarak ulaştırma ve lojistik hizmetlerine yönelik görüşlerini paylaştı. Konuşmasında ABD’deki demir yolu altyapısını sert bir dille eleştiren Musk, özellikle devlet destekli Amtrak’ın yetersiz hizmet sunduğunu ve çağın gerisinde kaldığını belirtti.

Musk, Çin’in hızlı tren sistemlerini örnek göstererek, ABD’nin demir yolu ulaşımında dünya genelindeki diğer ülkelerin çok gerisinde kaldığını vurguladı. ABD’deki demir yollarının modernizasyon ihtiyacına dikkat çeken ünlü iş insanı, şu ifadeleri kullandı:

“Başka bir ülkeden geliyorsanız, lütfen ulusal demir yolumuzu kullanmayın. ABD hakkında çok kötü bir izlenim edinmenize neden olabilir.”

ÖZELLEŞTİRME ÖNERİSİ: DEVLET DESTEKLİ KURUMLAR ELEŞTİRİLDİ

Musk, yalnızca Amtrak’ı değil, aynı zamanda devlet destekli posta servisi USPS’i de eleştirerek bu tür kurumların özel sektöre devredilmesi gerektiğini söyledi. Özelleştirmenin, daha verimli ve kaliteli hizmetler sunulmasını sağlayacağını savunan Musk, özel sektörün rekabet gücüyle bu hizmetleri daha iyi bir noktaya taşıyacağını ifade etti.

“Hizmetlerin iyileştirilmesi için geri bildirim döngüsüne sahip olunması çok önemli. Devletin yönettiği sistemler genellikle bu tür mekanizmalardan yoksun. Bu yüzden özelleştirilebilecek her şeyi özelleştirmeliyiz.”

Musk, devlet destekli sistemlerin verimsiz çalıştığını ve özel sektörün dinamizmiyle daha iyi sonuçlar alınacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN