NATO bitirdi bu kez Rusya harekete geçti: Nükleer restleşme

NATO bitirdi bu kez Rusya harekete geçti: Nükleer restleşme

Ukrayna savaşı şiddetlenerek sürerken NATO'nun nükleer caydırıcılığını artırmak için Avrupa'da tatbikat düzenlediği tatbikat bugün sona ererken Rusya da nükleer silahlarla tatbikatı başlattı. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Putin de nükleer silahla yapılan tatbikatı canlı izledi. İki, güç arasındaki karşılıklı tatbikatlar “Nükleer meydan okuma” olarak yorumlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik nükleer silah tehdidinden bulunmasından sonra NATO Avrupa'da nükleer caydırıcılığını artırmak için tatbikat düzenledi. NATO'Nun tatbikatı bugün son buldu. NATO'nun tatbikatının son bulduğu gün ise Rusya, nükleer silahlarla tatbikat yaptı. Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin de nükleer silahla yapılan tatbikatı çevrim içi izledi.

Açıklamada "Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Sputnik'in aktardığına göre tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı" ifadelerine yer verildi.

Tatbikat kapsamında, askeri yönetim ve operasyon personelinin hazırlık düzeyinin denetlendiği kaydedilen açıklamada "Stratejik caydırıcı güçlerin tatbikatının hedeflerine başarıyla ulaşıldı. Tüm füzeler, özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştı" denildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Putin'e tatbikatla ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

MOSKOVA WASHİNGTON'A ÖNCEDEN BİLGİ VERDİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın nükleer silah denemesi yapacağı konusunda Washington'u bilgilendirdiğini bugün açıklamıştı. Bakanlık Sözcüsü Ned Price da "Bu, Rusya’nın gerçekleştirdiği rutin bir tatbikat. Rusya, sebepsiz saldırganca bir şekilde nükleer tehditlerde bulunurken bizi bilgilendirerek sürpriz faktörünü ortadan kaldırıyor ve yanlış hesaplama risklerini en aza indiriyor." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN