UNESCO açıkladı: Ukrayna'da kültürel alanları adeta yok edildi

UNESCO açıkladı: Ukrayna'da kültürel alanları adeta yok edildi

Savaşın sürdüğü Ukrayna'da 207 kültürel alan Rusya ordusu tarafından ağır bir şekilde hedef alınarak tahrip edildi. UNESCO tarafından yapılan açıklamada, aralarında kilise, dini mekanlar ve müzelerin de bulunduğu kültürel alanın hasar görüldüğü açıklandı.

UNESCO’dan yapılan açıklamada, hasar gören 207 kültürel alanda, 88 dini mekanın, 15 müzenin, 76 tarihi binanın, 18 anıtın ve 10 kütüphanenin yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada en fazla hasar gören kültürel alanların sırasıyla Donetsk, Harkiv, Kiev ve Çernihiv bölgelerinde bulunduğu ifade edildi. Ayrıca Mariupol kentinde bulunan Drama Tiyatrosu’nda oluşan hasar da MAXAR uydur servisi tarafından belgelenerek, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNOTAR) tarafından paylaşıldı.

5671539.jpg

ÜNLÜ RESSAM PRYIMACHENKO’NUN 25 ESERİ YANDI

Savaşın ilk günlerinde, 28 Şubat’ta Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki yerel müze Ivankiv’e yapılan bir saldırı sonucu, Ukraynalı ünlü ressam Maria Pryimachenko’nun 25 eseri yanmıştı.

5671535.jpg

Öte yandan Jitomir’in Vyazivka köyünde bulunan 150 yıllık kilise, saldırıda ağır hasar gördü. Kilise, 1862 yılında inşa edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN