NATO'dan 'Rusya' uyarısı: Kimyasal silah kullanabilir

NATO'dan 'Rusya' uyarısı: Kimyasal silah kullanabilir

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kimyasal silah suçlamalarını hatırlatarak işgalde kimyasal silah kullanabileceğini, bunun da bir savaş suçu olacağını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman gazete Welt am Sonntag’a konuştu. Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kimyasal silah suçlamalarını hatırlatarak "Son günlerde kimyasal ve biyolojik silah laboratuvarlarına ilişkin absürt iddialar duyduk. Rusya’nın yalan üreterek kimyasal silah kullanması mümkün olduğu için dikkatli olmalıyız. Bu, savaş suçu olur" diye konuştu.

Ukrayna halkının Rus işgaline karşı büyük bir direnç gösterdiğini ifade eden Stoltenberg, gelecek günlerin daha zorlu olabileceğini de sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya, Ukrayna’daki laboratuvarlarda kimyasal ve biyolojik silah üretildiğini iddia etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise iddiaları reddederek “Rusya’nın bir sonraki adımı öğrenmek için sizi neyle suçladığına bakın” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN