Nijerya'da 5 köye silahlı saldırı gerçekleşti, 25 ölü

Nijerya'da 5 köye silahlı saldırı gerçekleşti, 25 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Benue ve Niger eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 25 kişi yaşamını yitirdi.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Benue ve Niger eyaletlerinde silahlı saldırılar düzenlendi.

Ado Bölge Başkanı James Oche, yerel basında yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin, Benue eyaletine bağlı Ado bölgesindeki 5 köye düzenlediği saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Oche, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını, köylülerin korkudan evlerini terk ettiğini aktardı.

Nijerya Devlet Acil Durum Yönetim Ajansının (SEMA) Niger eyaleti ofisinden yapılan açıklamaya göre ise silahlı kişiler Niger eyaletinin Beri bölgesinde saldırı düzenledi.

Saldırıda 13 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı ve bölgedeki cezaevini kundaklandı.

Silahlı kişilerin dün Niger eyaletine bağlı Tegina bölgesindeki bir medreseye düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla öğrenci kaçırılmıştı.

Niger Eyalet Valisi Abubakar Sani Bello, eyalette artan saldırıların kriz seviyesine ulaştığını söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN