NTY'nin katliam yanlısı tutumu tepki çekti: Filistin'i desteklediler, hedef oldular

NTY'nin katliam yanlısı tutumu tepki çekti: Filistin'i desteklediler, hedef oldular

The New York Times gazetesi, İsrail'in Filistin'deki saldırılarını kınayan Gigi Hadid, Bella Hadid ve Dua Lipa'yı hedef aldı. Hamas'ın ikinci bir Holokost çağrısında bulunduğunu iddia eden NYT, Filistin'i destekleyen ünlülere de "Onları derhal kınayın" mesajını verdi.

İsrail'in 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar sonrası Gazze'de ateşkes sağlanırken, Filistinliler de zulmün yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede gerginlik azalsa da İsrail'in yerle bir ettiği Gazze Şeridi'nde yaşananların yankısı sürüyor.

Son olarak The New York Times gazetesi'nin katliam yanlısı tutumu tepki çekti. Filistin asıllı ABD'li modeller Bella Hadid ile kardeşi Gigi Hadid ve yine Filistin'e destek veren şarkısı Dua Lipa, NYT gazetesinde yer alan tam sayfa bir ilanda "İsrail'i kınayıp Hamas'a sessiz kalmakla" suçlandı.

3 ÜNLÜ İSİM HEDEF GÖSTERİLDİ

Amerikalı haham Shmuley Boteach'in başında olduğu 'Dünya Değerler Ağı' adlı örgüt tarafından verilen ilan, Filistin'e destek veren 3 ünlü ismi doğrudan hedef gösterdiği gerekçesiyle sosyal medyada yoğun tepkilerle karşılaştı.

01-004.jpgHadid kardeşler ile Lipa'nın fotoğraflarına yer verilen ilanda, "Bella, Gigi, Dua; Hamas ikinci Holokost çağrısı yapıyor. Onları derhal kınayın" ifadeleri kullanıldı.

İlanı basan New York Times'a gazetesine tepki gösteren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, gazetenin 'böyle korkunç' bir ilanı yayınladıktan sonra artık tarafsız bir gazete olduğunu iddia edemeyeceği görüşünü paylaştı.

Bazı kullanıcılar da 'İsrail lobisi'nin, Filistinlilerin maruz kaldığı zulme tepki gösteren gençleri etkilemek için harekete geçtiğini söyledi.

01.jpg

"AMERİKA'DAKİ EN ÜNLÜ HAHAM"

Jacob Shmuel, bilinen adıyla Shmuley Boteach aynı zamanda TV programları yapıyor. 31 kitabı bulunan Boteach'ı, Washington Post 'Amerika'daki en ünlü haham' olarak dünyaya tanıttı. Newsweek'in en etkili 10 haham listesine de giren Boteach, The Jerusalem Post'un 'Dünyadaki en etkili 50 Yahudi' sıralamasında da yer aldı.

Boteach, ayrıca 2007 yılında kurduğu İsrail yanlısı bir kuruluş olan The World Values Network'ün kurucusu ve yönetici direktörü. Misyonu 'evrensel Yahudi değerlerini siyaset, kültür ve medyada yaymak' olan örgüt, 'Yahudiliğin dünyayı mükemmelleştireceği' yönünde propaganda yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Bella Hadid, İsrail'in başlattığı saldırılar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eğer Amerikalıysanız bilin ki ödediğiniz vergilerin bu yaşananlarda payı var! İsrail'e her yıl 3,8 milyar dolar ödüyoruz. Bunu biliyor muydunuz?" demişti.

Hadid, New York'ta yapılan ve kendisinin de katıldığı Filistin'e destek yürüyüşünden kareler paylaşarak "Şu an böyle hissediyorum. Bu kadar güzel, zeki, saygılı, sevgi dolu, kibar ve cömert Filistinlinin etrafında olmak... Bütün hissettiriyor. Filistin özgür kalana kadar Filistin'e özgürlük" diye yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN