O ülkede her 10 dakikada bir boşanma yaşanıyor: Daha önce benzeri görülmemiş bir artış

O ülkede her 10 dakikada bir boşanma yaşanıyor: Daha önce benzeri görülmemiş bir artış

2022'nin başından beri her bir saatte ortalama 7 boşanmanın yaşandığı ülke olarak dikkat çeken Suudi Arabistan'da yıllık boşanma oranında daha önce benzeri görülmemiş bir artış yaşandığı belirtildi.

Suudi Arabistan'da İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2020'de boşanma oranı bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artarak 57 bin 595 vaka kaydedildi. Bu yıl başından beri ise günde ortalama 168 boşanma gerçekleşti.

SALGIN, EKONOMİK KRİZ VE SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

El-Yevm gazetesinde yer alan haberde, Suudi Arabistan Genel İstatistik Kurumunun 2022 boşanma vakalarıyla ilgili yayımladığı verilere yer verildi. Haberde ifadelerine yer verilen Avukat Dahil ed-Dahil, son yıllarda Suudi Arabistan'da boşanma oranlarındaki artışların en önemli sebeplerini Kovid-19 salgınının etkisiyle fiyatlarda yaşanan artışlar ile ekonomik kriz ve sosyal medya bağımlılığının getirdiği sorunlar olarak sıraladı.

EVLİLİK ORANLARI DA DÜŞTÜ

Dahil ayrıca, ülkede evlenme oranında da önemli bir düşüş yaşandığını, bu düşüşün başlıca sebeplerinin de eğitimsizlik ile yüksek çeyiz ve evlilik masrafları olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN