Nebati, Riyad’da yatırımcılarla görüştü

Nebati, Riyad’da yatırımcılarla görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı nedeniyle Riyad'da çok uluslu şirket yöneticileri ve uluslararası finans çevreleriyle bir araya geldi. Nebati görüşmede, Türkiye Ekonomi Modeliyle büyüyen ve üreten Türkiye’nin sunduğu fırsatlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı kapsamında Riyad’da çok uluslu şirket yöneticileri ve uluslararası finans çevreleriyle bir araya geldi.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Varlık Fonu Mubadala Yatırım Şirketi İcra Direktörü ve CEO'su Khaldoon Khalifa Al Mubarak ve Standard Chartered CEO’su Bill Winters bir araya geldiklerini ve görüşmede Türkiye Ekonomi Modeliyle büyüyen ve üreten Türkiye’nin sunduğu fırsatlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Nebati ayrıca Public Investment Fund Yöneticisi Khalid Al Smadi, MADR CFO’su Samir Derbas, S&P Global Başkan Yardımcısı Daniel Yergin, S&P Global Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Geoffrey Warr, Singapur’un Riyad Büyükelçisi Chowming Wong, Saudi Global Ports Co. CEO’su Edward Tah, PSA Group CEO’su Tan Chong Meng, SAPTCO CEO’su Khalid Alhogail ve Al Muhaidib Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al Muhaidib ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

‘YATIRIMCILARIN TÜRKİYE’YE İLGİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Nebati, gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin, “Tüm görüşmelerde, Türkiye ekonomisinin son dönemde kaydettiği olumlu gelişmeler ile Türkiye Ekonomi Modeli hakkında görüş alışverişinde bulunarak ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini aktardık. Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN