Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Arap Birliği Zirvesi'nde yok

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Arap Birliği Zirvesi'nde yok

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi üzerine 'Kılıçlı Prens' olarak adlandırılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Cezayir’de düzenlenecek olan Arap Birliği Zirvesi'ne sağlık sebeplerinden dolayı katılamayacağı bildirildi.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un Suudi Veliaht Prens Bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Bin Selman, Cumhurbaşkanı Tebbun’a, doktorların seyahat etmemesi yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda Arap Birliği Zirvesi'ne katılamayacağını üzülerek aktardı.” denildi.

SUUDİ ARABİSTAN HER DURUMDA CEZAYİR'İN YANINDA

Cumhurbaşkanı Tebbun’un ise durumu anlayışla karşıladığı ve Veliaht Prens’in zirveye katılamamasına ilişkin üzüntüsünü ifade ettiği belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan’ın her koşulda Cezayir’in “yanında” yer alacağını aktardığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE İPTAL ETMİŞTİ

Veliaht Prens Bin Selman, daha önce Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından Cezayir’e gerçekleştireceği ziyaretini de son anda iptal etmişti.

Cezayir medyası daha önce Prens Muhammed Bin Selman'ın çoğu Arap lideriyle birlikte zirveye katılanlar arasında olacağını bildirmişti.

Kasım’ın başında düzenlenecek olan zirvede, Rus-Ukrayna krizi ışığında Arap bölgesindeki krizler ile gıda ve enerji güvenliği konularının ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN