Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Arap Birliği Zirvesi'nde yok

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Arap Birliği Zirvesi'nde yok

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi üzerine 'Kılıçlı Prens' olarak adlandırılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Cezayir’de düzenlenecek olan Arap Birliği Zirvesi'ne sağlık sebeplerinden dolayı katılamayacağı bildirildi.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un Suudi Veliaht Prens Bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Bin Selman, Cumhurbaşkanı Tebbun’a, doktorların seyahat etmemesi yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda Arap Birliği Zirvesi'ne katılamayacağını üzülerek aktardı.” denildi.

SUUDİ ARABİSTAN HER DURUMDA CEZAYİR'İN YANINDA

Cumhurbaşkanı Tebbun’un ise durumu anlayışla karşıladığı ve Veliaht Prens’in zirveye katılamamasına ilişkin üzüntüsünü ifade ettiği belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan’ın her koşulda Cezayir’in “yanında” yer alacağını aktardığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE İPTAL ETMİŞTİ

Veliaht Prens Bin Selman, daha önce Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından Cezayir’e gerçekleştireceği ziyaretini de son anda iptal etmişti.

Cezayir medyası daha önce Prens Muhammed Bin Selman'ın çoğu Arap lideriyle birlikte zirveye katılanlar arasında olacağını bildirmişti.

Kasım’ın başında düzenlenecek olan zirvede, Rus-Ukrayna krizi ışığında Arap bölgesindeki krizler ile gıda ve enerji güvenliği konularının ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN