Öldürüldüğü iddia edilmişti: Tahran'da ortaya çıktı

Öldürüldüğü iddia edilmişti: Tahran'da ortaya çıktı

İsrail saldırılarında yaralandıktan sonra istihbarat sızıntısı nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği iddia edilen Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Tahran'da ortaya çıktı.

Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Kaani, 27 Eylül'de İran'ın başkenti Tahran'da Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın cenaze karşılama törenine katıldı.

Kaani'nin, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan ile hedef alındığı iddia edilmişti. Ancak Kaani daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyaret etmişti.

Kaani hakkındaki iddialar bununla sınırlı kalmadı. 4 Ekim'de İsrail'in Beyrut saldırısında öldürüldüğü veya yaralandığı iddia edilen Kaani için daha sonra İsrail'e istihbarat sızıntısı nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği iddiaları Batı basını tarafından ortaya atılmıştı.

Kaani'nin hayatta olduğu, Tahran'da Nilfuruşan'ın cenaze karşılama törenine katılmasıyla ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN