Özbekistan Dışişleri: Sınırdaki durum sakin

Özbekistan Dışişleri: Sınırdaki durum sakin

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan tarafından gelen sığınmacıların daha önce toplandığı Tirmiz-Hayraton sınır köprüsündeki durumun düzeldiğini bildirdi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’nın Telegram kanalından yapılan açıklamada, Afganistan ile Özbekistan’ı bağlayan Tirmiz-Hayraton sınır köprüsündeki durumun düzeldiği, daha önce köprünün Afganistan kısmında toplanan çok sayıdaki sığınmacının büyük kısmının daha sonra oradan ayrıldıkları belirtildi.

Açıklamada, “Özellikle de köprünün Afganistan kısmında biriken vatandaşların büyük bir kısmı, köprüyü ve bitişik bölgeyi kendiliğinden terk etti” ifadelerine yer verildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yusup Kabuljanov, Sputnik’e demecinde Özbekistan’ın Kabil Büyükelçiliği’nin ve Mezar-ı Şerif'teki konsolosluğun olağan düzende çalıştıklarını, diplomatların tahliye edilmediklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN