Pakistan eski başbakanını tutuklamaya gitmişlerdi… Imran Khan’ın destekçileri polisle çatıştı

Pakistan’ın eski başbakanı olan Imran Khan’ı tutuklamak üzere evinin önüne giden polis ve Khan’ın destekçileri arasında çıkan çatışmada 8 polis yaralandı.

Pakistan eski başbakanı ve Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Partisi Başkanı Imran Khan hakkında dün çıkarılan tutuklama emrinin ardından Khan’ın destekçileri sokağa döküldü. Khan’ı tutuklamak üzere Lahor’daki evinin önüne gelen polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında en az 8 polis yaralanırken, çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.

ÇİZGİYİ AŞTIĞINI KABUL ETTİ

Geçtiğimiz yıl gözaltında işkence gördüğü iddia edilen yardımcısı Şahbaz Gill’le dayanışma amacıyla siyasi bir miting düzenleyen Khan, konuşmasında Yargıç Chaudhry’yi "kendisine karşı işlem yapılacağı için kendini hazırlaması gerektiğini" söyleyerek tehdit etmişti.

Konuşmanın ardından Khan hakkında Yargıç Chaudhry’yi tehdit ettiği iddiası ile dava açılmıştı. Khan, daha sonra İslamabad Yüksek Mahkemesi’ne verdiği ifadede, "çizgiyi aşmış olabileceğini" kabul etmiş ve yargıçtan özür dilemeye istekli olduğunu belirtmişti.

TALEBİ REDDEDİLDİ

Khatoon Yargıcı Zeba Chaudhry’nin tehdit edilmesiyle dava duruşmasına katılmayan Khan, avukatı aracılığıyla güvenlik endişelerini öne sürerek, mahkemeye katılmaktan muaf tutulmak istemişti. İslamabad Bölge Mahkemesi ise, Khan’ın talebini reddederek tutuklama emri çıkarttı ve polise 29 Mart’a kadar Khan’ı mahkeme huzuruna çıkarması talimatını vermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir