Pakistan "İslam ülkeleri bir araya gelmeli" çağrısında bulundu

Pakistan "İslam ülkeleri bir araya gelmeli" çağrısında bulundu

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar karşısında İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kureyşi, Multan'da yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği korkunç saldırılar için birleşme çağrısında bulundu. Kureyşi: "Bireysel olarak sesimizi yükseltebiliriz fakat İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 57 ülkenin tamamı destek verdiğinde sorun dikkate alınacaktır." dedi.

Pakistan’ın, Suudi Arabistan’ın, Türkiye’nin, Malezya’nın ve Endonezya’nın kendi başlarına bir şey yapamayacağı değerlendirmesinde bulunan Kureyşi, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN