Pakistan'da halk sandık başında

Pakistan'da halk sandık başında

Pakistan, dün aday ofislerine düzenlenen saldırının ardından güvenlik önlemlerini artırarak seçime gitti. Ülkenin bazı kara sınırları geçici olarak kapatılırken, cep telefonu hizmetleri askıya alındı.

Pakistan'da halk genel seçimler için sandık başında. ,

Dün ülkenin Belucistan eyaletinde seçim bürolarının yakınında meydana gelen iki patlamada 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından hükümet seçim merkezlerine ve ülke geneline onbinlerce asker konuşlandırdı.

Reuters'ta yer alan habere göre saldırı hapisteki eski Başbakan İmran Han'ın destekçilerine oy verme sonrasında sonuçlar açıklanana kadar sandıkların önünde beklemeleri yönünde yaptığı çağrının ardından geldi. Geçtiğimiz yıl Han'ın destekçileri birçok hükümet binasını yağmalamış ve onun tutuklanmasını engellemeye çalışan askerlerle çatışmıştı.

'GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR'

Pakistan İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkede son dönemde yaşanan terör olayları sonucunda değerli hayatlar kaybedildi, kanun ve düzenin korunması ve olası tehditlerle başa çıkabilmek için güvenlik önlemleri hayati önem taşıyor" dedi. Ülkenin İran ve Afganistan ile sınırları kapatıldı.

İstihbarat servislerinden bir kaynak, yoğun güvenliğe rağmen Tank'ın kuzeybatı bölgesinde silahlı kişilerin devriye aracına ateş açması sonucu bir kişinin öldüğünü söyledi. Güvenlik güçlerinden henüz bir doğrulama gelmedi.

Seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarının, oylamanın yerel saatle 17.00'de kapanmasından birkaç saat sonra gerçekleşmesi bekleniyor ve muhtemelen yarın erken saatlerde daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Seçimde önde gelen partilerin, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Partisi son ulusal seçimi kazanan Han'ın desteklediği adaylar ile üç kez başbakan olan Navaz Şerif'in Pakistan Müslüman Birliği (PML-N) arasında olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN