Pakistan'dan Afganistan çağrısı

Pakistan'dan Afganistan çağrısı

Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Muhammed Sadık, Taliban'ın ele geçirdiği Afganis'tanda yeni fırsatların olduğunu söyledi.

Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Muhammed Sadık, uluslararası topluma, Afganistan’da yükselen yeni fırsatların farkına varılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Sadık, Afganistan’a komşu Çin, İran, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın temsilci ve büyükelçileriyle video konferans üzerinden toplantı düzenledi.

Toplantıda Sadık, uluslararası topluma Afganistan’da yeni fırsatların farkına varılması çağrısında bulunurken, müreffeh ve barışçıl bir Afganistan’ın ekonomik entegrasyon için itici bir güç oluşturacağını, ticaret ve bölgesel bağlantıyı artıracağını söyledi.

Afganistan’daki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, katılımcı ülkelerin temsilci ve büyükelçileri yakın temasta kalma konusunda görüş birliğine vardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN