Pardon filmi gerçek oldu! ABD’de 33 yıllık mahkum serbest

Pardon filmi gerçek oldu! ABD’de 33 yıllık mahkum serbest

ABD’de bir mahkeme, 1990 yılında meydana gelen bir saldırıya ilişkin cinayete teşebbüsten 45 yıl hapis cezası alan Daniel Saldana'nın suçsuz olduğuna karar verdi. 33 yıllık mahkumiyetten sonra gelen karar ‘Pardon’ filmini hatırlattı.

ABD'nin Los Angeles kentinde, 1990 yılında iki kişiye yönelik 'cinayete teşebbüs' suçundan tutuklanan Daniel Saldana, mahkemenin saldırıya ilişkin bulguları yeniden değerlendirmesinin ardından suçsuz bulundu.

‘HER GÜN MASUM OLDUĞUNU BİLEREK UYANMAK…’

Los Angeles'ta 1990 yılında otomobilde bulunan altı gence çete üyesi oldukları sanılarak ateş açılmış, saldırıda iki genç yaralanmıştı. Saldana, olayın ardından tutuklanarak 45 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Saldırı nedeniyle 33 yıl hapis yatan Daniel Saldana, kararın ardından Savcı George Gaskon ile ortak basın toplantısında konuştu. Ferhan Şensoy'un başrolünde oynadığı Pardon filmini hatırlatan olayda, mahkeme kararına ilişkin mutluluğunu dile getiren Saldana, "Her gün masum olduğunu bilerek uyanmak ve bir hücrede kapalıyken yardım çağrısında bulunmak çok zordu" dedi.

‘BERAAT ETMESİ İÇİN ÇALIŞTIM’

Savcı Gaskon da yaptığı açıklamada, 2017'de hüküm giymiş başka bir saldırganın tahliyesi sırasında yetkililere Saldana’nın 'hiçbir şekilde çatışmada yer almadığını ve olay sırasında orada olmadığını' açıkladığını öğrendikten sonra onun beraat etmesi için çalıştığını söyledi.

Duruşmada bulunan bölge savcı vekilinin saldırganın açıklaması sonrası eyleme geçmediğini belirten Gaskon, bunun Saldana’nın altı yıl daha hapis yatmasına neden olduğunu anlattı. Gaskon, bunun üzerine davanın tekrar açılması için talepte bulunduğunu ve böylece Saldana’nın masum olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN